Увага! 25 квітня 2024 р. з 11:00 до 13:00 на подвір'ї закладу відбуватиметься Благодійний великодній ярмарок. Запрошуємо усіх охочих придбати нашу продукцію!
Новини
Наша рідна мова - українська!
 
Щороку 21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови (International Mother Language Day). А запровадили його для сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності.
Так, Міжнародний день рідної мови був проголошений на конференції ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Дата для свята була вибрана на згадку про трагічні події, що сталися в Бангладеш 21 лютого 1952 року.
У закладі було проведено наступні заходи, приурочені до Дня рідної мови:

 

Цікаві факти про українську мову
На уроці української мови (учитель Марина О.І.) ліцеїсти ІІІ-МК курсу спілкувалися про значення рідної мови в житті людини, а також шукали цікаві факти про її розвиток та функціонування.
Матеріали зібрала та підготувала повідомлення до шкільної газети Олександра Соколова, у ньому зазначено місце української мови серед мов світу, є розповідь про її «родзинки» та багато іншої цікавої інформації.
Говоріть правильно
Українська мова є державною мовою України, а також рідною для більшої частини її жителів.
У ток-шоу «Ліцеїст» є рубрика «Як ми говоримо ?». 25 лютого учні 6-І класу Олександра Клепко, Іван Кушнір та Андрій Негода спілкувалися про те, як правильно говорити українською мовою, зокрема з'ясовували значення слів: "куприк", "маківка", "скроня". Школярі зауважили, що потрібно пам'ятати слова Василя Сухомлинського: "Уміння користуватися словом-велике мистецтво". Дітей підготувала учитель Марина Олена Іванівна

Знайшла підхід зацікавити учнів 5-Б класу вивчати українську мову вчитель Кудлаєнко Тетяна Федорівна
 
Тиндик Дар'я, учениця 5-Бкласу
 
Моя ілюстрація до Дня рідної мови, Камінський Ростик, 5 Б.
 
Підготувала «Притчу про мову», автор Василь Кравчук, разом із учителем Романович Валентиною Миколаївною, учениця ІІІ-ЛЮ курсу Долишнюк Ангеліна
До Міжнародного дня рідної мови у закладі організовані бібліотечні виставки: «Мова - державна перлина!», «Класики українського слова. Цікаві факти про мову.»
Підготували шкільні бібліотекарі: Заєць Наталія Георгіївна та Наталія Череватова
 
 
 
 
До Дня рідної мови, педагог-організатор Лідія Левкович провела інтерактивні заняття з учнями 2-А та 2-І класів. Усі учні отримали кольорові закладки.
 
 
 
 
 

Дата: 2021-03-12 08:27:23


Останні новини закладу