З 7 жовтня 2023 року розпочалися заняття у гуртку «Дошколярик». Початок занять: 9:00
Новини
«Дзеркало ліцею» - краще друковане видання «Дзеркало ліцею» - краще друковане   видання для дітей та юнацтва в Україні за результатами конкурсу Держкомтелерадіо (фото)

Сьогодні, 10 березня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась прес-конференція з нагоди перемоги шкільної газети загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ліцею № 7 Вінницької міської ради «Дзеркало ліцею» в номінації «Краще видання для юнацтва» конкурсу Держкомтелерадіо.

Друковане видання закладу «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ліцею № 7 Вінницької міської ради» функціонує з 1997 року, виходить раз в два місяці накладом 500 екземплярів.

«Нам сьогодні вкрай необхідно займатися патріотичним вихованням підростаючого покоління. На уроках старшокласників дуже чітко відчуваєш, що в державі категорично не вистачає патріотичного виховання. Тому намагаємось це змінити і хочемо, щоб діти пішли свідомі в майбутнє життя. Ось багато років ми ставимось до шкільного ЗМІ як до найголовнішого джерела інформації про наше ліцейне життя» – розповідає директор ліцею № 7 Олександр Сухомовський.

З 2001 року газета здобула багато перемог у різних конкурсах та номінаціях, брала участь у різноманітних фестивалях, журналістських конференціях. Серед перемог були й такі: перші місця у міських конкурсах шкільних газет, І та ІІІ місце в номінаціях «Кращий матеріал на тему євроінтеграції», «Краща газета» Національного конкурсу шкільних газет, І місце в номінації «Газета» на Міжнародному конкурсі дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпровських схилах» та багато інших.

«Ми працюємо не заради перемог, але нам приємно що нашу роботу оцінюють журі популярних конкурсів» – зауважує учитель української мови та літератури ліцею, творчий куратор видання Олена Марина.

Основні теми, які порушують учні у своїх публікаціях – це шкільні новини, політика, екологія, кохання, а нині все частіше можна зустріти на сторінках газети й патріотичну тематику.

«Я порівняно нещодавно працюю в редколегії нашої газети, проте, кажучи чесно, мене завжди захоплював цей процес – створення видання… Робота в газеті розвиває лідерські якості, оскільки в тебе постійно є завдання, наприклад, організувати проект чи написати статтю. І тому це завжди спілкування, це рух, і це приносить мені надзвичайне задоволення та великий досвід», – ділиться враженнями учениця дев’ятого класу Анастасія Савчук.

На завершення прес-конференції всі її учасники відповіли на запитання, які цікавили журналістів.

Джерело: //www.0432.ua/article/1150134


Дата: 2016-03-10 23:36:53


Останні новини закладу