З 7 жовтня 2023 року розпочалися заняття у гуртку «Дошколярик». Початок занять: 9:00
Новини
«Казкові світи» братів Грімм

Більше як 200 років тому на світ з’явилася всесвітньовідома збірка казок братів Грімм. Цю подію Гете-Інститут відзначає виставкою «Казкові світи». Учні нашої школи Горобчук Марія (6-Б), Зарічанська Каріна (6-Б), Кармазін Михайло (6-Б), Лагода Катерина (6-А) та Сухомовська Маргарита (5-А) були запрошені на відкриття виставки в Києві 15 жовтня 2014 року.

Виставка у формі казки-шоу складалася з семи станцій по мотивах казок братів Грімм. Експонати виставки були направлені не лише на зорові рецептори, а й на слухові та тактильні. Можна було переглянути відео-фрагменти казок, прослухати їх, або перевтілитися в одного з персонажів. Була також станція присвячена магічним здібностям казкових героїв та сучасній магії, де учні мали змогу побути фокусниками-магами.

Але кульмінацією заходу стала одна із трьох сестер Грімм – Катаріна Ріттер, професійна казкарка, яка не читає всі двісті казок братів Грімм, а майстерно декламує їх напам’ять. Поєднання неперевершеної міміки, жестів та переливів інтонації допомогли нам поринути в атмосферу казок, які ми прослухали у виконанні пані Ріттер. Додому ми повернулися втомленими, але задоволеними і тепер із ще більшим завзяттям будемо вивчати німецьку мову, аби прочитати всі двісті казок братів Грімм в оригіналі!


Дата: 2014-10-30 07:32:36


Останні новини закладу