З 7 жовтня 2023 року розпочалися заняття у гуртку «Дошколярик». Початок занять: 9:00
Новини
Виставка «Все ще повертаючись до Криму…»

З 20 по 31 жовтня у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї триває виставка фоторобіт і проектів молоді «Все ще повертаючись до Криму…».

Протягом шести днів травня учениці школи-ліцею №7: Катерина Цивалюк, Анастасія Колтунова, Аліса Єзерська - проживали у поселенні Ходжа-Сала, що за 20 км від Бахчисараю і вивчали історію і культуру кримських татар. Там вони «працювали» у якості журналістів: збирали інформацію для інтерв’ю, видавали власні газети, досліджували період департації кримських татар.

Після досліджень у Криму учасники поїхали до Львова, де проходив жорсткий відбір робіт, які потрапили на виставку.

Поїздка стала можливою завдяки участі євро клубу «Planet» (керівник Анжієвська Л.П.) у однойменному проекті «Все ще повертаючись до Криму…», яким займається Благодійний фонд «Резонанс» за підтримки Фундації «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє» (Німеччина).

Мета проекту – підвищити обізнаність молоді з питань прав людини через дослідження, аналіз життєвих історій кримських татар. - Наприклад, дівчата з ліцею ведуть газету, - ділиться Оксана Бондар (регіональний координатор проекту і голова громадської організації «Вінницького регіонального центру інформації «Креатив»). - Тому початкові навики журналістики у них були.

Виставку вже представили в Бахчисараї, Сумах, Червонограді та інших містах. Після Вінниці її повезуть до Києва.


Дата: 2011-11-29 17:46:36


Останні новини закладу