Увага! 25 квітня 2024 р. з 11:00 до 13:00 на подвір'ї закладу відбуватиметься Благодійний великодній ярмарок. Запрошуємо усіх охочих придбати нашу продукцію!
Новини
Біженці: минуле і сьогодення

Що спонукає людей залишити їхню домівку? Яка причина вимушених міграцій? Що відбувалось у минулому та як це позначилось на майбутньому? На всі ці питання дає відповідь відеопроект Гете-Інституту та GlocalFilms «Біженці: минуле й сьогодення». Учасниця проекту учениця школи-ліцею Безвенюк Вікторія (10-Е) дуже вдячна Гете-Інституту за можливість відчути себе в ролі оператора, сценариста, режисера та журналіста.

У травні в м. Рівне семеро учнів з України, Польщі та Німеччини працювали над створенням фільму, у якому відтворено важливі події історії України, а саме - Волинську трагедію та долю переселенців із зони АТО. Учасники проекту опрацювали літературні та історичні джерела, провели інтерв'ю з переселенцями із зони АТО та створили 2 фільми.

Усі учасники познайомились з правилами перекладу та професійної зйомки фільмів. Воркшоп „Flüchtlinge - damalsundheute" подарував учням безцінний досвід та об'єднав учасників трьох країн в одну міцну команду! Наступна зустріч відбудеться влітку у м.Люблін (Польща), а завершальний етап роботи - у жовтні у м.Берліні (Німеччина). 

 

 

 


Дата: 2017-06-16 14:28:41


Останні новини закладу