Увага! 25 квітня 2024 р. з 11:00 до 13:00 на подвір'ї закладу відбуватиметься Благодійний великодній ярмарок. Запрошуємо усіх охочих придбати нашу продукцію!
Новини
Семінар на тему «Аушвіц на уроці»

Світ затамовує подих і мовчить…

З 23 по 27 лютого у м.Освенцім (Польша) відбувся семінар на тему «Аушвіц на уроці» для вчителів, які викладають німецькою мовою.

Учасниками семінару були 20 представників Німеччини, та по 2 представники з Польщі, Білорусії та України. Організатором семінару була Спільнота Максиміліана Кольбе, яка займається благодійною допомогою людям, які вижили в концтаборах та гетто.

Вчителька нашого закладу Десятник Тетяна Олександрівна теж мала змогу взяти участь в цьому міжнародному заході.

Світ затамовує подих і мовчить…Аушвіц символізує перлом світової цивілізації… Це аутентичне місце для спогадів та роздумів… Це найбільше кладовище світу. Буквально… Це гіперчутливе місце, яке кожен сприймає по-своєму… Тут кожен шукає свою правду, яка таїться в іграшках, одязі, валізах, волоссі, паперах і фотографіях колишніх полонених, а також в біографіях тих, хто загинув, та тих, хто вижив. Це не просто туристичне місце, 12 тисяч людей ЩОДЕННО відвідують його з різною метою. Після всього побаченого більшість людей прагне зробити цей світ кращим, але завдання цієї історичної пам’ятки в іншому – кожен відвідувач має сам стати кращим, добрішим , більш людяним та співчутливим…

Соромно було чути, що відвідувачі з України приїжджають сюди вкрай рідко, адже науковці стверджують, що 110 тисяч в’язнів були вихідцями з України. Але сподіваюся, що ми матимемо змогу виправити ситуацію та познайомити учнів з найжорстокішим злочином людства, аби таке ніколи більше не повторилося.


Дата: 2015-03-02 07:26:57


Останні новини закладу